Allt är inte sant

Ju mer man läser, hör, ser och upplever desto mer inser man att allt ju inte är sant. Ibland hör man något sånt där som sägs som en absolut sanning, som ju snarare är en sanning med modifikation, om det nu stämmer alls. Att vara källkritisk är superviktigt. "Men det stod så i en faktabok!" hör man ibland och ja, faktaböcker innehåller fakta, men vem faktacheckar faktaböckerna? En bok är författarens sanning. Ibland är det den "riktiga" sanningen och ibland "finns" ingen "riktig" sanning. Ibland stämde faktan när boken skrevs för femton år sedan, men nya upptäckter och rön gör att det inte stämmer längre. Därför tycker jag att det är en bra tumregel, att faktan i en bok är författarens sanning. Visar det sig att "all" facklitteratur säger ungefär samma sak, ja, då får det väl vara den allmänna sanningen. Man ska vara skeptisk och källkritisk och inte tro på allt man hör. Man kan gott komma ihåg allt man hör, men inte ta det för sanning hursomhelst. 

Idag då... idag är jag supertrött. Jag sov några timmar, jobbade natt, sov några timmar, jobbade eftermiddag, sov några timmar, jobbade natt och sov nu på morgonen igen. Vaknade som en klubbad säl, helt ur form, så idag är en ledig eftermiddag verkligen välkommen. I allt detta ska jag ut och motionera min häst i busvädret och jag hoppas att han är på "tanthäst"-humör för det är ungefär vad jag orkar med idag när jag är lite ur fas, haha. Nä,dags att sätta fart om det ska bli något gjort idag!

Hoppträning

Lördag jämn vecka = hoppträning igen och som "vanligt" är det senaste ridpasset det bästa. Hoppträningarna har blivit sådana, för varje gång blir det bara bättre och bättre, stadigare och stadigare. Idag var både självförtroende och känsla på plats från start och överlag kändes det sådär lätt och kul som det ska göra. Tråkigt nog har det inte blivit någon film från hoppningen alls, minnet på telefonen är fullt och kameran har börjat strula och stänger av sig själv hela tiden. Suck. Idag hade jag verkligen velat se och jämföra med tidigare gånger just för att känslan var så mycket bättre. Menmen, så är det. När vi kom hem blev det en helkroppsrykt medan han fick sin hink, följt av arnikamassage på ryggen. Klart man ska ha spa när man varit duktig på träning! 
 
 

Gnissel-å-pang-lyckan

Alltså ibland blir man ju bara så paff över vad som händer. Ju mer jag tänker på det, desto mindre kommer jag ihåg. Det enda som är helt klart är att Torres verkar se något så han slår på en tvärnit. Jag seglar över halsen och hänger sådär på sidan, jättestadigt, men för långt ner för att klättra upp och för högt upp för att det ska kännas riktigt bekvämt att släppa taget och landa på marken. På något sätt i allt detta lyckas jag göra illa min hand, utan att jag egentligen känner det, på nivån "hjälp-jag-kan-inte-använda-min-hand-till-nåt-och-den-bultar-och-värker" vilket jag inte heller märker förrän jag är uppe igen.

Det känns och ser ut som när jag bröt tån, lite rött men lindrigt svullet och gör superont att använda handen så jag har en läkartid imorgon. Har jättemycket jobb inplanerat framöver och främst i helgen så det är ganska dålig timeing på detta, jag hoppas såklart på något lätt som läker snabbt (på under 24h alltså) men sådan tur lär man ju inte ha. Ibland undrar man hur man lyckas ens. Menmen sånt är livet och det är bara att spela de kort man fått och hoppas på att reglerna inte ändras under spelets gång.

Torres kändes i alla fall dunderfin, framåt och ändå avspänd utan att bli loj, så att få markkänning var ju ett rätt tråkigt sätt att avbryta passet på. Men han var fin både innan och efter så ja, det bådar gott inför helgen bara min hand går att använda. Annars skojade vi efter lektionerna om att jag får göra en "peter eriksson", och hoppa på en hand. En lösning på varje problem, som sagt... ;)

Nä, nu är det dags att sova så jag orkar upp till den där läkartiden. Håll tummarna för att det är något lindrigt som läker lätt och snabbt utan strul! Tror jag är förföljd av Olyckan till och från, haha

 
RSS 2.0