Måndag v. 26

Det var ett tag sedan jag hann pluppa in här och skriva något senast. Vi har verkligen fullt upp! Denna vecka har jag även stalltjänst vilket innebär uppstigning 05.00 och hemkomst tidigast 21.30 de dagar jag har kvällsfodringen också. Utöver det ska vi skriva en ganska stor del av examensarbetet denna vecka eftersom det ska redovisas nästa vecka... muntligt i 8-10 minuter. Ska jag redovisa så pass länge måste jag skriva gaaaanska mycket text.Hittils har jag väl gjort typ en halv a4 så nu gäller det att ligga i!

Trots att jag sitter på en "Torneschjävel" enligt flera i klassen som kan avel, så samlar vi beröm för varje pass. Målet: Att innan sommaren är slut få någon avigt inställd att erkänna för sig själv (och mig!) att det finns fina, schyssta torneschavkommor. Haha. Jag kan bli sådär barnslig ibland. Men varför ska han behöva sota för att hans halvsyskon har dåligt rykte liksom, det rår väl inte han för.

Utöver detta med att vara upptagen i skolan satte jag ut fodervärdsannons på Gnistra och Lillja igår. Gensvaret överträffade alla förväntningar. Senaste dygnet har jag haft kontakt med över 50 olika personer som är intresserade. Ungefär hälften låter jättebra. Vem kunde tro att det är sådant "riv" efter nordsvenskar? Nu återstår bara att styra upp alla provridningar... Pjuh! Skulle aldrig kunna heltidsjobba som hästhandlare och ha detta som vardag, varje dag, året om.

Idag fyller Malvina fem år

"dina minnen" på facebook är bra att ha ibland :)

Dagen har även bjudit på årets första lektion i undervisningsmetodik för min del, dvs jag har hållit ridlektion för klasskompisarna. Jag tyckte att det kändes bra, korrekt språk och hyfsade placeringar. Hade gärna själv blivit kvickare i att formulera personliga instruktioner, nu kände jag att det blev lite klent med sådant. Men bra struktur. Efter skolan lastade jag in kusen i transporten och så åkte vi iväg till sadelutprovaren för att kontrollera sadlarna. Det syns sådan skillnad på honom, han har blivit jämnare höger-vänster sida och dessutom kommit upp mer med manken. Sadelutprovaren jag använder tar även mått och även de hade krupit närmare idealmåtten. Nu ska båda sadlarna justeras i stoppningen och så kör vi fullt ös sedan :)

Släpet hängde med hem till Åtvidaberg och jag packade ur stallskåpet. Kändes lättast att bara vräka in allt i transporten. Fick även plats med mitt sadelskåp jag hållit på och målat på senaste veckan, så nu ska det nog bli lite ordning på mig även på vreta! Nu väntar genomgång av svrf's häfte om underlag. Det ska tydligen vara genomgånget till imorgon bitti. Det man inte gjorde igår får man göra idag... Bara att hugga i. Det rullar på!

Inflytt

Nu är torres inflyttad och klar på vreta. Jag har jobbat på ridläger på förmiddagen, ska tillbaka till ridklubben och rida lite extra och sedan vidare till Vreta för insläpp och ridning. Lite spännande att se hur han funnit sig tillrätta efter ett dygn såhär. Igår visade vi ju upp hästarna för lärarna och torres fick en massa beröm för hur han utvecklats under vintern. Han var fin men lite loj inne i ridhuset, på utebanan blev han lite sprallig men skötte ändå sitt jobb.

Han fick två nya hagkompisar och ihopsläppet gick över all förväntan. Innan har han liksom inte riktigt tolkat hästspråk över huvud taget utan trott att hela världen är hans kompisar, vilket krävt ganska snälla hagkompisar eftersom Torres inte gått undan ens om en annan häst försöker köra iväg honom och sedan börjar mata sparkar. Han har bara stått kvar och "oj aj vilken konstig lek" och sett olycklig ut. Går toppen dock ifall sällskapet accepterar honom direkt. Igår gick han undan både för hagkompisen som körde iväg honom och dessutom gick han undan för hag-grannen när hon skulle visa vad hon tyckte om nytt "sällskap". Så himla skönt att han äntligen börjat förstå. Nu behöver jag inte ha fullt lika ont i magen inför nya ihopsläpp när jag vet att han kan förstå när det är dags att gå undan om det behövs.

 
RSS 2.0