Waaaat

Alltså jag blir ju aldrig sjuk. verkligen aldrig. Lite snorig nån gång ibland eller lite svidande hals någon dag här och där, visst, men hela kittet - aldrig. Gissa då hur förvånad jag blev när jag knappt tog mig hem från skolan igår pga febrig och dåsig, och legat sömnlös större delen av natten eftersom jag inte kan andas genom munnen för att jag har för ont i halsen, och är helt igentäppt i näsan. Sjuk med besked, liksom.

Däremot blir jag inte klok på kroppstemperaturen. Jag ligger normalt mellan 36 och 36,5. Igår när jag kände mig som ynkligast låg jag på 35.6. Hur går det ihop? Trodde man var varm när man kände sig febrig? Idag däremot, när iprenen kickat in har jag kommit över 37 grader. Blir inte klok på detta, som sagt.
 
Så tråkigt i alla fall, idag skulle vår klass rida för de som gör yrkesprov nu. Hade varit jättenyttigt, dels med fler timmar i sadeln och dels att se hur de genomför sina undervisningsprov. Men det är bara att inse, blir man andfådd av att gå 15 steg till toaletten för att snyta sig så GÅR det inte att åka fyra mil för att rida. Hade jag varit frisk hade jag haft lektioner ikväll men återigen. Det går inte att ha lektioner om det inte kommer nåt ljud när man pratar. Så istället - glass och ridläraplugg för mig från soffan.

Allt handlar om att göra timmarna.

Jag har hittat en australiensisk GP-ryttare som gör lite ridvloggar, en dressyrskola på youtube typ. Kul och inspirerande! Något hon alltid kommer tillbaka till är att man måste göra sina timmar i sadeln och make them count. Okej, man känner sig dålig på att rida trav under nedsittning men hur mycket tränar man egentligen? Allt handlar om att veta hur man ska göra och sedan omsätta det i praktiken så det landar i muskelminnet. Hur ska det landa där om man aldrig nöter in det?

Idag tog jag fasta på det där, jag värmde upp i skritt och trav i ca 10-15 minuter sedan la jag upp stigbyglarna. Något mer man aldrig tränar på men som alltid kommer på tävling -> uppridning på medellinjen. Så dagens pass bestod alltså av uppridningar utan stigbyglar i 25 minuter. Mot slutet la jag in lite skänkelvikningar i en och två serpentinbågar längs med långsidan och sedan tog jag faktiskt stigbyglarna igen. Nu har jag lite lätt träningsvärk i de övre magmusklerna men det är ju skitbra, inte haft träningsvärk i magen sedan förra sommaren ens de pass jag ridit för tränare så det var ju skitbra. Imorrn går vi som sagt in i skolan igen, dagen börjar med att kolla på ridprov för srl 1-2, nu börjar det dra ihop sig för oss också!

Öppet hus

Jobbat lite på öppet hus på ridskolan idag, följt av veckans sedvanliga knattelektion. Kände mig väldigt seg och trött efteråt så jag fixade bara höpåsarna lite snabbt innan jag åkte hem för att vila en sväng. vaknade upp några timmar senare, sjuk som få. Ja...happ. Jag som ska in i skolan nästa vecka! Det här har jag ju inte tid med. Jaja, med denna igensvullna hals ska jag ta mig tillbaka till stallet och rida en kortis. Jag som aaaaldrig blir sjuk längre, hur hände det här?!
RSS 2.0