För vems skull?

Jag har tänkt en del på det här med prestationsångest och att lägga energin där den hör hemma, och igår när jag kollade på ett avsnitt av en serie så sa de något som liksom satte ord på mina tankar. Jag tycker det känns som om många upplever att "folk har förutfattade meningar" och "vi ska minsann visa dem hur fel de har", och därigenom lägger en onödig press på sig själva. Visa dem vad? Visa vilka vad, och varför? Att känna att man måste "motbevisa sina haters" är mer ett tecken på att man tycker att de har rätt idag. För varje litet bakslag på vägen mot att "bevisa" något, blir det ytterligare en bekräftelse på att de har rätt. Bara strunta i det.

Strunta i att läsa kommentarer, strunta i att söka blogginlägg som ogillar travare (om det nu är den ras du håller på med), strunta i tisslet på läktaren och strunta i allt annat utom dig själv, din häst och dina tränare. Fokusera på din uppgift, inte vad andra kan tänkas tycka om dig, för i förlängningen, vad tusan spelar det för roll? Lägg energin ångesten annars hade ätit upp, på dig själv och din utveckling. Då är du redan ett steg före de du vill "bevisa" saker för, för du lägger din fulla energi på din egen utveckling och satsning, till skillnad från de andra, som lägger energi på att ogilla dig.

Bara skit i dem.
 

Mias RS-shopping

Idag packade jag ihop mig och åkte till skärblacka på mias fabriksutförsäljning. Vem visste att mias rs låg i östergötland? Wellwell, hade som plan att köpa på mig lite dressyrschabrak eller schabrak i allmänhet, lindor och paddar. Kom hem med... precis, sånt jag planerat köpa.
Vänster till höger, flatbackschabrak, allround, dressyr. 4 blå paddar med grå teddy, 2 tigermönstrade med svart teddy.
Detta fick inte komma ur plasten tbh, vitt dressyrschabrak med svart och silver-band, en svart-silver-vit-passpoal,, snart har jag ingen anledning till att inte tävla dressyr längre!

Köpte även 2 par lindor, svarta. Allt detta hängde med hem för det facila priset 1200kr. kvalitetsgrejer för höökspriser, typ. Jag är nöjd! Nu ska jag använda det gröna schabraket flitigt kommande veckor och eventuellt åker jag och köper på mig flera sådana nästa gång de har fabriksförsäljning, det kostade bara 100 kr. Dyrast var det vita dressyrschabraket, de andra låg nog på 200-250 tror jag? However. Efteråt åkte jag vägen via hööks och hämtade ut ett par tyglar jag beställt, lädertyglar med gummiklädd baksida. Världens bästa tyglar och denna gång i jämnare färg än det förra paret. Tror minsann någons ponnyer kommer bli lite skapligt snygga närmaste tiden :)

Full rulle

Hej på er! Är inne på min sista arbetsvecka nu, torsdag blir sista dagen. Sedan kanske jag får lite normal dygnsrytm igen! Har sovit bort nästintill hela helgen, eller ja, lördag åkte jag med en kompis som skulle till ikea. Hann inte sova något innan då, så slocknade nästan direkt när jag kom hem och sov nästan fram till lunch på söndagen. Då var det bara att svira om till ridkläder och åka och rida lite hästar, fastän jag var så trött att ögonen gick i kors innan jag åkte. Hann med fyra hästar på en eftermiddag igår, -09 har börjat sättas igång, -11 fick prova bära ryttare för första gången lite mer seriöst och -10 har vilat färdigt hon också. Avslutade med en skrittrunda på Chester, först 15-20 minuter rakt fram i skogen och sedan kanske 10 minuters jobb på en liten bana med bommar, serpentiner och halter. Alla hästarna skötte sig fint och -11 varken tappade ryttare eller började lägga sig utan förvarning, så jag är nöjd. Hon tycker att det är lite konstigt med ryttare på ryggen och vill  helst av allt sitta i mammas knä, lite jobbigt med en 450-kilosbjässe, men hon slappnade av efter någon minut och då avslutade vi med massor beröm strax därefter innan hon blev spänd igen. Av de hästar vi fött upp hittills tror jag att hon kommer ha mest studs i benen under inridningen, det känns så, men tror hon kommer bli väldigt trevlig när hon lärt sig att ryttaren ska vara kvar på ryggen tills ryttaren självmant kliver av.

studs i benen hade även -10. Eftersom jag är lite oklyftg till och från tänkte jag att galoppfattningar är en bra grej att träna på, så jag styrde hästen mot det gärde jag normalt sett rider galoppintervaller med chester på. 20 m efter första galoppfattningen sätter hon huvudet mellan frambenen och piper. Då vet man att man normalt sett har för snälla unghästar, när man blir FÖRVÅNAD över att den busar i början av galoppjobbet på stor öppen yta efter en veckas vila. Utöver den lilla minibockningen gick det väldigt bra, hon är väldigt lydig både fram för skänkel och när man vill sakta av, och den där bogen som hon gärna skjuter in, den kom också på plats efter ett att ha påminnt henne var jag vill ha den ett par minuter. Vi fick två fina galoppfattningar från skritt och på väg hemåt efter ridpasset började hon söka sig framåt neråt med stöd på tygeln och aktiva bakben. Kul att alla övergångar och nogrannhet i ridningen börjar betala av sig :)
 
RSS 2.0