Tagit tag i hemmet en aning

Alltså jag vet inte hur det går till, jag tänkte julledighet men idag är typ första "lediga" dagen jag lyckats ha so far? Det har varit julluncher och expressturer in till stan och det ena och det andra. Jaja. Hade som ambition att rida medan det var ljust idag. Sen tog jag tag i klädberget här hemma och fick feeling och fortsatte med mitt skrivbort som varit den där ytan allt man inte vet var man ska göra av hamnat på. Det vore synd att kalla skrivbordet "städat" men... nu ser man lite bordsyta i alla fall ;)

Igår fick Torres gå två pass, ett ute i paddocken runt lunch mitt i stormen och ett litet hoppass med studs på kvällen. Han tyckte det var skitkul och var positiv som få. Att han är en häst som gillar att jobba, det vet jag, men att han glänser som mest vid två-pass-om-dagen-ridning hade jag inte tänkt på förut. Kanske har han en karriär som skolhäst ändå. Hehe, nejvars, det ligger förhoppningsvis långt fram i framtiden för jag hade tänkt att vi skulle ha en lång gemensam karriär först. Idag blir det "bara" ett pass, hade tänkt mig fokus på skolorna mot en spegel medan jag har tillgång till sådana. På fredag flyttar vi!

Smygstart på julen

Nuuuu tror jag ändå att alla klappar är inslagna och ned packade, har ändå den där lilla ångestklumpen i magen, ni vet, tänk om jag glömt nåt? Men är det glömt så är det glömt. Nu ska jag sno åt mig några timmars sömn innan det är dags att gå upp och griljera kålrötterna: Haha, det låter så vidrigt, håll tummarna för att det blir någorlunda ätbart... Men så många veg-personer har tipsat om det så nu mååååste jag prova.

Med det sagt, hoppas ni får en god jul och ta hand om varandra :)

 

Dagen före dopparedan

Ibland blir jag lite sådär, sentimental,existensiell och analyserande. Ibland tänker jag hur det minsta av steg kan leda till jättestora konsekvenser, förändringar och händelser. Mest brutalt är väl de som råkar vara på fel plats vid fel tidpunkt och råkar ut för stora olyckor. OM man bara stannat hemma 10 minuter till, eller OM man gått till den där affären istället först... Men också små saker. Minns ni dom där dataspelen som fanns när vi var små? De kanske fortfarande finns, inte så insatt. Men hela handlingen i spelet baserades på vilka alternativ man valde i konversationer, och ibland tänker jag mig att livet i stort fungerar så också. Man springer på en gammal bekant, växlar några ord och sedan kanske man börjar umgås med hen igen lite mer frekvent. Man anmäler sig till en tävling eller låter bli och baserat på små val man gör ändras livet. "OM"-leken är ju rätt onödig egentligen, speciellt om man gör den i bittert syfte, men ibland tycker jag det kan vara spännande och intressant att föreställa sig hur livet sett ut OM. Om jag köpt den grå eller bruna istället för den röda hästen, om jag inte köpt någon häst alls. Lite så.
 
MEN så har vi ju ett verkligt, nu passerande liv också att lägga vikt vid. Igår hade jag verkligen så fullt upp hela dagen, skulle möta upp en säljare för att köpa sadel, visade sig tyvärr att sadeln var i rätt dåligt skick så blev tyvärr ingen affär. Gjorde den sista julklappsshoppingen sedan, delade upp klappar mellan mig och mamma (vi har köpt nästan allt gemensamt i år så vi delade mest bara upp vem som ska slå in vad) och sedan vidare till stallet för att motionera Torres. Det blev rätt sent så jag red mest bara en uppvärmning med lite fokus på övergångarna i ca 30 min totalt, men kvalitet går före kvantitet så jag är rätt nöjd ändå. Hellre ett kortare pass där jag orkar rida och hålla höga krav på utförandet än en timme där halva tiden går åt till att lalla runt för att få tiden att gå. Idag har jag planerat ett något längre pass, om det blir dressyrsadel eller hoppsadel har jag inte bestämt mig för än men jag ska jobba vidare på de där jäkla övergångarna kvar på tygeln. Sen är sebbe tydligen ledig idag och har kvar ett par julklappar att köpa så det verkar inte bättre än att jag åker till linköping idag igen sen. Och så ska de sista julklapparna slås in och lite julgodis bakar om jag får ro till det. Annars är ju gran-bilar och julskum rätt gott det också.
RSS 2.0