Fredag kväll

Saker blir ju aldrig som man tänkt sig, jag tog en sväng till besiktningen med transporten i alla fall och den gled igenom med guldstjärna. Väl tillbaka i stallet när jag tar in har hästen lyckats bocka till BÅDA bakskorna. Så många frågor, så få svar. Hur lyckas hästen böja ut båda yttre traktarmarna? Samma dag? Alltså jag fattar inte.
 
Skorna skulle ju i alla fall av och det var bara att kavla upp ärmarna. Men satan vad jag fick kämpa. Hade bestämt mig för att jag skulle få bort skorna själv men förr eller senare tar ju tålamodet slut... kombinationen väl nitade skor och väldigt nernötta sömhuvuden.......... Alla som var med på våra tappskolektioner förra året kan föreställa sig hur resten gick. Till slut fick jag tag i någon som kände någon och så 40 minuter senare anlände hjälp. Nu är skojävlarna av i alla fall och jag har ridit ett kanonpass i ridhuset. Svarade trevligt fram för skänkel och blev lite lättare och högre i formen utan att vara spänd. Frågan är om det är avsaknaden av bakskor eller en slump ;) vi får se.

Det blev lite fler timmar än planerat i stallet men nu har jag i alla fall landat i soffan, tagit en dusch och kollar på idol. Lider lite av att inte ha hunnit köpa smågodis men mja, ingen har väl dött av att inte äta osunda mängder godis en fredagkväll... Vi får ta revansch på den imorgon.

Hur gick det igår?

Såååå, hur det gick med att hålla i slantarna igår? Helt okej, ett tag. Vi åkte visst till travshoppen först, där kan jag ha köpt bettpasta (planerat) uppbindningsgrimskaft (försökte beställa en gång men var slut så fick aldrig hem) och en portabel sadelhängare (tänkt på länge) så ja, helt ok. Vidare till sharpman där jag köpte... ingenting. Vidare till hööks där jag köpte.......... ett heavy insulator-täcke... på rea visserligen men ja, det gick väl lite sådär då med att hålla i slantarna. Nu vet jag i alla fall en häst som inte fryser i vinter oavsett temperatur!
 
Själva hoppningen gick lite sådär, vad är det som går och går och aldrig kommer fram till hinder? Kanske hade de som sa att det skulle bli för svårt för mig med den här hästen i hoppningen rätt, eller så lyssnar jag bara för mycket. Så är det ju, oftast har man rätt oavsett om man tror att man klarar uppgiften eller omman tror att man kommer misslyckas. Works like a charm. Vi har i alla fall kommit fram till en lös plan så nu är det "bara" att hitta rätt tränare i rätt ridhus så ska det tränas. Någon som har något förslag? 

Torsdag

Produktiv morgon! Tog mig ur sängen halv sju för att ha ätit frukost klart innan sotaren kom. Jag tycker att det är lite jobbigt att vara hemma när det kommer hantverkare/sotare och sådär, vi bor så litet så man liksom MÅSTE vara fem meter från när de är här och hålla på med antingen massa kallprat eller jobbig tystnad, så när sotaren kom gick jag och hunden ut på en promenad. Tror att sotaren också uppskattade att slippa ha en stor hårig schäfer i ansiktet medan han jobbade.

Nu är i alla fall förmiddagens punkt avklarad, jag ska skriva lite på mitt examensarbete och rita ihop en övning till dagens hoppning. Jag försöker föreställa mig hur en bana på 25*45 kan gå, sedan sommarens stora utebanor och alla träningar på vretas utebana känns det lite som att rida runt i en skokartong. Men vi gör vårt bästa och försöker skissa ihop något för att se hur trångt det kan tänkas bli.

Senare åker vi vidare mot hööks tydligen, jag hade gärna åkt till mantorp också men den tjatkampanjen får jag väl aldrig till. Vi får se helt enkelt. Skulle "behöva" köpa sån där speciell bettpasta som sitter lite bättre än vaselin och dessutom smakar lite äpplepaj. Bettejp och lite nya bett... och sådär. Det värsta med att ha börjat prova runt lite olika bett är ju att nu är jag fast. Nu mååååååste jag prova nya bett för liksom att pokemon gotta catch 'em all så måste jag prova varenda bett som finns, tänk om jag hittar det där magiska bettet? Skämt åsido, ska försöka hålla i slantarna. 
RSS 2.0