Uteritt

Igår försökte vi oss på en fuskuteritt. Vad tusan är en fuskuteritt, undrar ni. Jo, man skrittar någon kilometer till tävlingsbanan som är ca 60*70 och sedan galopperar man omkring där, utomhus, sen skrittar man hem igen. Jag red med Carolinas hoppläder som... är väldigt mycket hoppläder för mig också. Så för min del igår var det lätt sits som gällde, på en popcornponny som tyckte att det här med att galoppera i snö är KUL och JOBBIGT. Frustade och hade sig, och var bara en sån himla glädjespridare. Tio tummar upp!

Idag ska jag prova ut ett "nytt" träns. Imorrn är det P&J och jag har hört rykten om att träns som matchar sadeln är lite av idealet, så det ska vi allt fixa. Smorde upp lite bruna tränsdelar för ett par dagar sedan, så det är bara att plocka ihop och passa ut. :)

Wishlist

På sistone har jag blivit en hönsmamma åt min häst, lindar in honom i bubbelplast för att jag är så pass rädd för att han ska göra sig illa. Just nu har han benskydd runtom, det tar mig ett par minuter extra per dag, och då är jag "säker" på att han inte gör illa sig själv när jag rider. Det är värt, tycker jag. I alla fall, de senaste dagarna har jag börjat bli lite less på det här med senskydd+boots, i synnerhet nu när jag börjat upptäcka skav av bootsen, i karleden... JAHA, SÅ NU SKA MAN BÖRJA MED SENSKYDD, KARLEDSSKYDD OCH BOOTS??? Det måste ju finnas en smidigare lösning, tänkte jag och började googla. Hamnade i ett blogginlägg där någon länkade till ett par "bra hagbenskydd" bland kommentarerna. Följde länken och hittade pfiff combination brushing/bellboots. Alltså, precis vad jag letade efter? Plasten för att skydda från strykning (brushing) och neoprenbootsen där också. Inget grus skvätter upp i karleden. Huuuur bra?

Tyvärr har dessa inte riktigt slagit igenom i sverige, men vilken grej alltså? Nu ska jag bara hitta en återförsäljare också. Hittills har jag hittat dem i tyskland och storbritanien, för dryga 500 kr plus frakt på några hundralappar. Synd att jag just fyllde år, för dessa önskar sig hästen i alla fall. Finns i svart och blått!
 
 

Alla dessa läktarproffs

Nu är jag lite småirriterad. Gick in på min favoritblogg och läste kommentarer. Alltså...? Är alla tappade bakom vagnar? Det ärväl främst ett antal uttalanden jag undrar om folk verkligen, alltså verkligen, menar?

 1. Hästar mår dåligt av att ha olika ryttare.
  KAOS STÄNG RIDSKOLORNA?! skämt åsido, men på vilket sätt skulle hästar fara illa av att ha 2-4 ryttare per vecka, förutsatt att alla ryttare rider mjukt och trevligt?

 2. Hästar mår dåligt av att inte ägaren gör allt
  Hoppas att den som skrev detta har sin häst hemma på gården och sköter allt själv, de flesta av oss har ju hästen installad och då är det ju ofta andra som fodrar och släpper ut hästen...

 3. Det är fel att låta köp gå tillbaka/man ger upp för lätt om man låter köpet gå tillbaka
  Det finns väl inte en människa som betalar sexsiffrigt för att få skyhöga veterinärräkningar kort därpå? Att låta köp gå tillbaka pga gamla skador inom en månad efter köp (i synnerhet när det gäller företag) är väl inte konstigt alls.

 4. Men du har ju valt själv att skriva offentligt så då har jag rätt att kritisera dig.
  Ah okej, så du tycker det känns ok att vara en röv mot mig, för att jag... finns? Gud, förlåt att jag stör dig så mycket att du var tvungen, mot din vilja, att vara sjukt otrevlig. Ska verkligen försöka dansa efter din pipa i fortsättningen så du slipper :))))

  Nä men seriöst. Ingen MÅSTE säga otrevliga saker på internet. Läser man en blogg där man hatar varje ord som skrivs MÅSTE man inte säga det. Visst, de flesta bloggar nog för någon typ av respons, men "jävla hästplågare" är väl inte riktigt responsen man efterfrågar. Träna språket till att lägga fram kritik på civiliserade sätt, tycker jag. Annars verkar man bara ha väldigt mycket magknip som man låter gå ut över andra.
RSS 2.0