Bara tre månader mellan bilderna

En klasskompis påpekade hur mkt han lagt på sig. Man blir lätt lite hemmablind men visst har han blivit finare. Jämför man bilder känns det mest... oj. Hur många år hade det gått, sa vi? Nu får det inte gå lika snabbt längre, hullet är ok, nu står en fitnessvinter framför oss. mängder av svettiga trimkvällar och några uteritter dagtid. Kul!

Detektivarbete

Torres vilar... imorgon lånar jag en kapson och longerar, så himla tråkigt. Igår såg han ut som att yttersta hudlagret blivit papperstunnt och spruckigt i blodiga fåror, idag är det stenhårt och dinosauriehud. Smörjt med en trestegsraket, aloe och två olika vårdande/mjukgörande salvor. Några ideer på vad det kan vara? gissar på allt ifrån skrapad i hagen till kontaktallergi. Plutten då.

en träningshelg till ända

Två pass för Mia genomförda, och det kändes nästan som förr när jag red för Mia varje vecka. Vi har tränat anridningar som bara den och jag ska fortsätta med jobbet vi gjorde dag ett. Jag har svårt att rida ut hästen i hörnen men samtidigt ha den rak, jag drar gärna lite extra i innertygeln så bogen ploppar ut, men står ett hinder tight ur sväng måste ju alla kroppsdelar vara på plats hela tiden. Mer lösgjordhet och mer ridning mellan hand och skänkel. Mer sitsinverkan och ja, helt enkelt mer av allt. Mer kondition så han orkar tvådagarsträningar!

Dag två var han lite småsur, antagligen pga träningsvärk sedan dagen innan. dag 1 red vi mest raka linjer längs med långsidan, dag 2 krävde lite mer med hoppning på böjda spår och ur sväng. Just att sätta ihop galoppen men ändå behålla bjudningen var tungt med lite träningsvärk i kroppen så där surades det lite till och från, men när jag var lite smart genomförde han ändå alla övningar fint. Lite mer hoppning på fart än man skulle önska, men man får ta det onda med det goda. Lite extrafart = fin häst som höll sig positiv till allra största del. Positiv häst = häst man kan jobba med. Nästa träning är vi starkare och kan jobba mer :)

Idag står det vila på schemat, hade gärna joggat för att få ur lite slaggprodukter men idag ska min ponny id-kontrolleras inför tilläggsregistrering, så många timmar läggs på att få in honom till ridskolan och vänta på vår tur. Efter id-kontrollen har vi privathästägarmöte och jag hoppas vi kan klara av det lite halvsnabbt så Chester och mamma slipper vänta så särskilt länge. Nej hörrni, dags att åka så allt hinns med innan lastning!
 
 
RSS 2.0