Att rida med hjärnskakning

Hej hörrni, är allt bra med er? Jag börjar känna mig frisk igen, eller ja, jag blir fortfarande SKITTRÖTT av att koncentrera mig, köra bil eller anstränga mig fysiskt men jag har inte så mycket dunkande huvudvärk längre, i alla fall inte på förmiddagarna så igår blev mitt första ridpass sedan i onsdags kväll. Valde att bara rida Chester, han måste ju motioneras så gott som dagligen och han är även lite säkrare än Gnistra. Tyvärr mådde jag ganska dåligt av att rida och tyckte mig känna en liten rörelsestörning bak, blev skitorolig, frågade en tjej som red samtidigt (som inte såg nåt) och longerade (och såg inget där heller). Däremot - gissa vem som tyckte att det var livet på en pinne att få galoppera på lina? Har nog aldrig sett Chester busgaloppera så, eller bocka! Spetsade öron och rejäla luftsprång med busblick. Trots buset såg jag INGENTING av orenheten så jag hoppas att det är jag som fått en smäll i ryggen så jag blivit sned, hellre än att han har rörelsestörning uppsuttet. Ska försöka få till att någon annan rider så jag kan titta från marken, annars är det ju veterinär som gäller igen.
 
Idag ska jag försöka orka rida båda hästarna, ta det lite lugnt på Gnistra samt boka in skoning på henne, börjar bli dags igen! Det är ganska lugnt och fint väder ute, så Chester får nog en tur i skogen. Kanske klär jag mig löjligt färggrannt och rider lite offroad, jag vet inte hur det är med jakt, får man jaga nåt än? De borde sätta ut skyltar på skogsvägarna om att jakt pågår ifall det är så, eller hur? Wellwell, får höra mig för i stallet hur det brukar vara. Nu vankas det lunch för mig, finns fortfarande några smördegsinbakade vegfileer kvar. Beroendeframkallande!

Ung och aktiv inom ridsporten

Tyras inlägg om ungdomssektioner väckter en del känslor i mig. Fan alltså. Jag har varit aktiv inom ungdomssektioner i två olika klubbar i sammanlagt 7 år, varav 4 av dem som vice ordförande. Deltagit i otaligt många utbildningar för ungdomssektioner, ungdomsledarkurs, diskuterat ungdomssektioner och aktiviteter med aktiva från andra klubbar, tagit med mig mina erfarenheter till en helt (för mig) ny klubb och jobbat med ungdomsfrågor där. Jag har under de här åren samlat på mig ett stort "kapital" kunskap, insikter och vet hur man ska jobba för att kunna bedriva en så pass framgångsrik ungdomssektion som möjligt. En ungdomssektion baserad på unga drivna människor som skapar aktiviteter och sammanhållning för klubbens medlemmar upp till 26. Där alla intäkter går tillbaka till klubbens unga medlemmar.

Jag har ju under de här åren, som till och från varit jäkligt kämpiga, skapat en vision över hur jag vill att ungdomssektionens arbete ska påverka på sikt. Jag hoppas jag delar den visionen med många drivna ungdomar i ungdomssektioner ute i landet. Nu ska jag bara hitta en plats och ett sätt för mig att använda allt jag lärt mig under mina år i klubbars ungdomssektioner. Ge tillbaka till sporten som fostrat fram en stor del av den person jag är idag.


Har er ungdomssektion kört fast eller bara vill ha lite input på hur andra klubbar jobbat runt vissa problem? Förslag på aktiviteter? Kommer jättegärna ut och hjälper till :)

händelserik vecka!

Hej! Lite lite update denna vecka, men det har sina anledningar... i början av veckan gjorde sig min mammas häst illa, så där gick mycket tid åt kring att hitta veterinär som kunde komma ut och hjälpa till och senare klinikbesök. På onsdag kväll efter en lång dag med lastningsförsök rider jag mina hästar och går tyvärr omkull med Gnistra, väldigt olyckligt. Blev så himla ledsen, för hon var så himla duktig innan och såg så otroligt ledsen och skamsen ut när hon reste sig upp och insåg att hon tappde mig. Resulterade i en fet smäll i huvudet för mig, hjärnskakning och ett par blåmärken. Så senaste dagarna har jag mest legat i soffan och sovit, klarar inte av att kolla på tv mer än ett par minuter i sträck och vad GÖR man egentligen ifall man ska vila, men inte koncentrera sig, är ljus- och ljudkänslig??? Finns ju nästan inget att göra förutom att ptja, sova.


Nu mår jag i alla fall lite bättre, men blir fortfarande enormt hjärntrött av att se, höra eller göra grejer, alltifrån serier, prata med min sambo (förlåt) eller typ vara vid ett fönster solen kommer in igenom. Men det är ju normalt att känna så närmaste dagarna efter hjärnskakning. Var till vårdcentralen också och de ordinerade ju bara att vila, så vila it is, men det är ju så tråkigt och man blir ju så rastlös! Längtar till hästar och att orka göra grejer, ju.

Ikväll lagar S mat. jag provar något veganskt låtsaskött jag aldrig sett eller smakat förut, spännande! Har precis samma konsistens som riktigt kött, men är... veganskt. Mindfuck. Lite speciell smak på provbiten vi gjorde så hoppas S fått någon superide om hur det ska kryddas för att smaka mindre metalliskt/grönfoder... Ha en fin lördagskväll hörrni!
 
RSS 2.0