Måndag

Ny vecka med lite mindre press! Idag red jag ett lättare joggingpass med lite inslag av bakdelsvändningar och lite markarbete, hade ett 50cm-räcke på ena långsidan för att hålla motivationen uppe. Det var en krokig väg till den psykiska lösgjordheten idag, men till slut blev han så himla fin. Fint väder ute så skrittade av lite i skogen. Jag gillar att rida "offroad" alltså rakt ut, utan stigar. Har ridit så med "alla mina hästar" och ja, jag gillart. Tycker att man får ut ganska mycket av det utan att vara särskilt högintensiv träning. Torres har börjat ta skogen som ett proffs och tycker att detta med att gå rakt fram ute i blåbärsriset är helt okej. Gick och drog på massa frustningar och utnyttjade KANSKE läget med att ha mat i munhöjd, haha. Det gäller att vara klyftig!

Nurå? Tänkte läsa på lite i ridläraböcker så det sitter lite inför sommaren. och så måndagstacos! Såklart, håller på att hungra ihjäl efter dagens eskapader. Hann med hela stallrutinen inkl besikta bilen och fylla på spån på tre timmar! Tyckte det var rätt okej jobbat.

Examensarbete

Igår kickade vi ju igång kursen examensarbete. 8.30-15 med bara examensarbetesjobb. Hjälp! Jag tror mig ändå ha ett ämne nu som borde vara ganska lättjobbat. Eller ja, lättjobbat och lättjobbat, men fullt görbart i alla fall. Inte så mycket motvind. Jag trodde att jag skulle ha jättemycket ångest över det här valet, det brukar vara så när uppgifter är för stora och "oinramade". Vi fick ju välja precis vad som helst inom området häst, eftersom näst intill allt inom området häst är nyttigt att fördjupa sig inom som ridlärare. Under kommande året kommer jag jobba med att ta reda på vad en bra ridskola är ur elevers synvinkel och jämföra det med hur yrkespersoner värderar en bra ridskola, typ. Ridskolan säljer ju en "produkt"kan man säga, vi vill utbilda nästa generations hästmänniskor, men vad vill eleverna ha? Lite så. Tror det kan bli intressant och om inte annat en bra kunskap när man går ut och ska jobba på ridskola!

Vi klarade det

såååååå hela klassen har klarat hästskötarexamen, kul! Dessutom tror jag mig vara klar med alla uppgifter utom en som ska in senast söndag, har ungefär halva den kvar och det känns rätt överkomligt. Gjorde några spännande hästfynd idag och har bokat några hästfynd imorgon också. på lördag träffar jag äntligen min fina ponny igen, längtar SÅ mycket. Nu är jag nästan taggad på diplomering, hoppas känslan håller i sig så jag orkar mig igenom all kurslitteratur vi har både framlänges och baklänges. Nurå, sovdags kanske? Imorgon kickas två kurser till igång, hippologi B och examensarbete. Spännande!

På Torresfronten är det ganska lugnt, han har gått ganska lite denna vecka pga yrkesprovet. tänkte mig ett joggingpass en dag, kommer upp till ridhuset och bara... WE-vecka?! Good luck med att lite lugnt jogga hästen med en meterhög plywoodtjur mitt i ridhuset, haha. Så vi hade miljöträning istället och red väl sådär dubbelt så länge som tänkt för att både hinna blåsa ur lite energi och trava förbi det läskiga utan att det skulle vara särskilt läskigt. 
 
RSS 2.0