Tappskor...........

Igår när jag skulle ta in torres från hagen höll jag på att smälla av, han hade tre tappskor. Vad i hela friden........... Börjar få slut på gamla skor att slå på igen så det var bara att ge sig ut och leta i hagen. Lyckades hitta höger framsko och en baksko han tappade i vintras men resten av skorna ligger fortfarande och gömmer sig. Usch, gillar inte att ha tappskor borttappade i hagen, oroar mig alltid för att någon av hästarna ska trampa in en gammal söm i hoven.

Så ja, med tre tappskor kände jag mig en aning modstulen men nöden är uppfinningarnas moder, så jag släpade fram allt möjligt skrot jag kunde hitta och tänkte att små titthinder på gräs blir en toppenuppgift när hovarna är nakna. Sagt och gjort, han var väl lite skeptisk till en början men hoppade sedan glatt över vad som helst som kom framför näsan. Dock var han lite överbetslad, märkte jag så jag fick verkligen koncentrera mig på att vara så lätt jag bara kunde i handen. Nästa gång blir det någon mildare betsling. Idag tänkte jag både hinna åka och rida lite programridning samt hoppa ett par språng med den lilla vita, så nu blir det väl det långa benet före om man ska hinna allt innan kvällen... :) 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Igår när jag kom hem kände jag mest bara... Fy tusan vad bra jag har det. Jag har många riktigt bra människor omkring mig att se upp till, inspireras av och också få stöttning och vägledning av. Människor som är bättre än jag på flera plan, som vill mig väl. Jag är så himla tacksam för det, det är så man blir bättre. Är du bäst i rummet, så är du i fel rum. Det finns alltid någon att lära av.

Med det sagt så... HEJ. Det var ett tag sedan sist. Det rullar på här (som alltid) och idag börjar jag lite tidigare än igår, så idag får torres vila. Jag kanske hade hunnit, men jag tycker att bokar jag in för mycket samma dag blir det ingen kvalitet på något. Stressrida med andan i halsen för att sedan åka hem, duscha/byta kläder, äta i bilen och komma fram med andan i halsen, ofokuserad och virrig. Nope, inte värt det. Hästen är värd en lugn ryttare som ger bra förutsättningar för ett bra ridpass, eleverna är värda en väl förberedd ridlärare som har den koll hon kan ha. Igår var han toppenfin, som en dröm att rida, så han förtjänar verkligen att bara ha det gott med kompisarna i hagen idag.


vecka 17

Ny vecka, nya tag. Förra veckan hade jag fyra lektionskvällar på tre olika ridskolor, superkul att träffa så många härliga elever och hjärnan får minst sagt gymnastik när många nya namn ska in på kort tid. Det har blivit rätt sena kvällar men med så givande jobb som ridläraryrket så gör det inget, jag tycker oftast det ger mer energi än det tar för mig. Idag är jag både jobbledig och hästledig och har inte lämnat huset på hela dagen. Minns knappt när jag hade en sån här dag sist, men vad skönt det är att bara vara. Pyssla lite här och där och göra sånt där man aldrig hinner/prioriterar annars. Ska damma av lite bakformar tänkte jag mig, kakor är alltid gott!

Ridpassen i veckan har gått hyggligt, dressyrsadeln fick se dagsljus för första gången sedan nyår, inte en dag för tidigt med årets första dressyrstarter mindre än en månad bort... Det kändes rätt ovant, men med lite envishet ska det väl gå att få till en helt ok nedsittning i mellantraven ändå. Igår stod lite lätt hoppning på schemat, mamma var med och filmade men jag har inte fått dem än. Vi jobbar på med att hitta och hålla en jämn rytm och igår tyckte jag att det blev rätt bra faktiskt, bättre och bättre ju längre in i passet vi kom. Torres var i alla fall superglad men samtidigt precis lagom elektrisk. Vi hade ett bra pass helt enkelt :)
 
RSS 2.0