Snö och kyla

Alltså brrrrrr vad kallt det är nu! Lite bortskämd av 8 plus i flera veckor. Nu när det är snö och halt kommer diskussionen om broddar eller inte upp. För mig finns inget alternativ, trots att min häst just nu har sjukledigt pga en illa placerad brodd i karpus. Risk för halka = minst två brodd per sko. Torres har just nu blindbrodd i tån och låga isbrodd i trakten och har haft sedan senaste skoningen för någon månad sedan. slår det till och blir kallt, eller som för några veckor sedan, blixthalka på stallplan över en natt, vill inte jag vakna med andan i halsen och bara SHIT NEJ BRODDAR. Nu när det är halt på riktigt ska jag byta så han har isbrodd både i tå och trakt, det innan var bara en kompromiss som han visserligen klarat sig fint på vad jag sett på väg till hagen. halkar inte en cm på den isiga cykelbanan.

Jag får jätteont i magen när jag ser (eller leder, för guds skull) obroddade skodda hästar. Dels för hur illa de kan göra sig när de halkar omkull (eller går ner i split, tack och hej för den hästen liksom) men också för hur illa det kan gå för människan i andra änden av grimskaftet. 600 kg häst som halkar omkull blir rätt farligt om man hamnar under.

Men annars då? Sista metacamdagen idag. svullnaden är i det absolut närmaste borta och såret ser fint ut fortfarande. Inatt sover han utan nattlindor för första gången sedan han gjorde sig illa så får vi se hur det ser ut imorgon bitti. Jag har varit helt slut idag efter att förutom stallet hålla koll så annan verksamhet flutit på smidigt. somnade i soffan direkt när jag kom hem och vaknade först en timme senare, snabbdusch och sedan upp och somna om i sängen. Haha, hur ska jag klara av ett nyårsfirande? Klockan 20.00 bara "ursäkta, finns det en soffa eller nåt i ett avskilt rum...? Väck mig kvart i tolv"

näe, snart kommer sebbe hem så kör vi en tacotisdag. om jag är vaken så länge... haha.
 

promenera, kyla, promenera, kyla, träna

Så har helgen sett ut. Torres var ganska svullen igår, jag blev lite orolig men veterinären sa att lite svullnad inte är någon fara, promenera och kyl ochhör av dig om det inte går ner om någon dag. Jag tyckte ändå han var ganska svullen idag, men när jag jämförde med bilderna från igår (ja, jag fotar varje dag nu) så har han ju krympt med hälften nästan. Ohalt och glad, fattar inte alls varför matte lindar hela vägen upp till armbågen en halvtimme i taget...
 
Något som däremot irriterar mig är att man inte får ha sina saker ifred. Jag har jättelänge trott att det mest bara är hittepå eller att man själv glömmer var man lagt borsten, ni vet. Jag har inte lås på mitt nya skåp (än), och förvarar en del sårvårdsgrejer där. Har en sårvårdslåda och utanför den två flaskor koksaltlösning, en spruta utan kanyl att tvätta sår med och en tub bepanthen sedan mungipesprickorna. Medan jag red hade sprutan HELT AV SIG SJÄLV sugit in en klutt salva. Blir så jäkla irriterad. Bepanthen i sig är ju en väldigt fet salva och inte helt lätt att få ur en spruta direkt... så fick lägga en extra halvtimme på att få ren den, och när den väl var ren, fri från rengöringsmedel. Så himla tråkigt att man inte får ha sina saker ifred!

Träningen gick jättebra, jag fick låna en skolhäst som var jättetrevlig idag. Absolut från sin bästa sida och fick massor beröm. Väldigt mycket mer reglerbar än hon gett sken av tidigare, men jag tror nog att hon kommer ha träningsvärk imorgon. åttametersvolter i galopp blir som armhävningar för henne, supertungt! Men jag är nöjd och känner att jag fått en och en halv värdefull timme i sadeln med bra ridning. Imorgon står lite mer banhoppningstänk på schemat!
 

Julafton

Tack och lov verkar hältan ha släppt helt och såret ser jättefint ut. Gick en promenad runt anläggningen och han känns pigg och "som vanligt", så han får fira julafton i sjukhage istället för ensam inomhus. Tre granruskor fick han att knapra på också. Tänkte åka förbi på vägen till och från vårt julfirande och kolla så han fortfarande mår bra.

Själv har jag bakat julgodis under förmiddagen. Mintkakor och fudge. Är redan mätt på choklad, bara av att smaka! Haha. Ett vegetariskt köttalternativ ska förberedas också, sen åker vi. God jul!
RSS 2.0