Att leva tätt inpå andra (häst)människor

Hej på er! Inatt tänkte jag lite på det här med att dela stall med många andra, hur många viljor, filosofier, rutiner och kärlekar till hästar som får plats under samma tak egentligen. Alla gör ju på sitt sätt, det sätt man själv tror är bäst. Såklart, varför skulle man annars göra så, liksom. Men står man i ett stall med fler människor är det snudd på garanterat att flera rutiner trängs under samma tak. Vissa tror inte att ditt sätt är det bästa. Och det är där jag upplever att irritation och osämja föds, när det inte längre går att låta andra hållas på sitt sätt, det kliar i kritiktarmen och man måååååste delge folk sin åsikt.
 
Men visst är det fantastiskt när det fungerar, att ha dussintals hästmänniskor tätt inpå varandra utan att det uppstår bråk? När man låter andra hållas, kanske med ett frågetecken i huvudet men det är ju ändå aldrig någon annans grej att lägga sig i, så länge det inte blir skadligt för hästen. Ibland har man kanske inte rätt heller, och då är det ju jättekonstigt att komma och lägga sig i och predika gamla kasserade teorier som det enda rätta.

Det finns bra och dåliga sätt att sprida sina synpunkter på, tänkte ge 2 tips som gör det hela lite lättare kanske, att avgöra när det är rätt elelr inte att ge synpunkter på småsaker.

Har någon rådfrågat dig? Rätt tillfälle att sprida synpunkter på
Är du inte tillfrågad utan bara irriterad? Fel tillfälle. 

Hoppas de enkla referenspunkterna kan komma till nytta ute i stallarna :)
RSS 2.0