Den höjda ponnyåldern

Ni har inte missat det va? Nya indelningen av ponnyryttare, upp till 16 och 17-20. Man får alltså tävla ponny, mot ponny, tills man är tjugo. Bra eller dåligt? Här är mina fem cent.

Idag är det lätt att tävla ponny som överårig. Antingen rider man avd B, ellerså rider man i storhästklasser. "Men AVSTÅNDEN blir ju fel på storhästtävlingar! Jag hamnar i underläge!" - ja, du har ju valt en liten häst. Då får ni väl träna på tävlingsmomentet eller nöja er med avd B i ponnyklasser. När man passerat 18 är man gammal nog att kunna lära sig att reglera galoppen så att det fungerar. Nya ponnyreglerna ger visserligen ponnyryttare två extraår på ponny, men sen då? Vad är skillnaden mellan att vara 20 och tävla ponny, och att vara 21? Jo,som 21-åring får du rida avd B eller storhästklasser. Precis som dagens nittonåringar-och-uppåt på ponny får göra.
 
Jag tycker det är märkligt att, om nu gränsen ska sättas någonstans,sätta den vid 20. Vi har redan flera åldersgränser i ridvärlden, varför, tex, har man inte kategorin u-16 och YR på ponny? Dvs övre åldersgräns på 21?

Nästa punkt - tävling är ju inte allt. Ingen tvingar dig att sälja din bästa vän för att du är för gammal för att tävla. Man kan ha jäkligt kul när man sitter hemma och trimmar också :)
RSS 2.0