Torsdag

Torres kom in igår tjock och varm över senorna...suck. Var bara till att sätta sig i bilen och åka och köpa något fryst att linda på. Hemma hade vi bara frysta vegobullar och frysta räkor, känns ju litesådär att linda på räkor på ett hästben... Nattlindor och boxvila ett dygn. Åkte och isade imorse också och ska tillbaka nu till lunch och kyla lite till. Det är mindre svullet nu i alla fall men som alltid när de har symptom som KAN vara en rejäl skada är det ju bäst att behandla dem som om det vore den skadan, hellre ett dygn på box "i onödan" än onödig belastning fritt på en redan skadad sena. Suck. håll tummarna för att det är så lindrigt det bara kan vara.

Appropå skadade hästar... såg att en av de större bloggarna "tipsar" om djävulsklorot. Djävulsklorot har smärtstillande egenskaper likt metacam men iom att det är ett naturmedel är det inte lika testat och effekten inte lika väl uppmätt som framställd medicin. Dvs i många fall kan det vara som att rida en häst som går på smärtstillande, vilket visserligen kan rekommenderas av vissa veterinärer i vissa fall, men inte är något man borde ge sig på utan dialog med veterinär. Det är alltid bra att veta VAD man ger och vilken effekt det har på hästen, dvs VARFÖR man ger det.

Läste någon artikel i en hästtidning (eller om det var isabella gransveds veterinärblogg kanske?) om att vi i sverige generellt är "känsligare" med hästars smärta osv, att man utomlands tex låter äldre hästar gå på en viss dos medicin dagligen för att de ska få fortsätta jobba och ha kul, medan vi i sverige vill ha hela smärtfria hästar oavsett. Det är ju egentligen inget konstigt att en äldre häst blir lite lätt skröplig, det är ju många människor som får ålderskrämpor också men mår bra på viss medicinering och lätt motion. Jag tycker att det är ett gränsland med smärtstillande under arbete, men självklart ska hästar vara smärtfria, oavsett om det innebär pensionering eller medicinering.

Djävulsklo har för närvarande minst 14 dygns tävlingskarens. Det säger en del om vilken effekt den anses ha på hästar.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0